Hos oss får du studera teater på ett mångsidigt sätt med professionella lärare och tillsammans med en grupp som består av elever i din egen ålder. Ingen tidigare erfarenhet behövs. Du får bl.a. lära dig att arbeta i grupp, att använda din fantasi och din kreativitet och gestalta olika roller både med din kropp och din röst samt skapa scener och berättelser tillsammans. I undervisningen används främst arbetssätt från deltagande drama och teater. Metoder från olika tillämpade drama- och teatergenrer utnyttjas då vi arbetar mot alltmer avancerade genrer och teaterprocesser. Vi undersöker olika delar av teater både skådespelararbete, scenografi, maskering och dräkter, ljus och ljud, regi, att skapa en teaterföreställning och mer.

Du kan studera i Teaterskolan DOT i flera år om du så vill (vi erbjuder 500h undervisning vilket kan avklaras på ca 4-6 år, beroende på när studierna inletts) och ju längre du kommer i dina studier desto svårare och mera utmanande övningar och uppträdanden gör vi.

Du kan inleda dina grundstudier när som helst under din grundskoletid. Vi har inga inträdesprov utan platserna fylls i anmälningsordning. Vi träffas regelbundet en gång i veckan på eftermiddagen. Vi undervisar på tre platser i Helsingfors: Busholmen, Nordsjö och Luckan i centrum. Under dina lektioner får du också ta del av temastudier.

Vi ordnar också förberedande studier för barn under skolåldern; Dottingarna som är teaterlek för 5-6 -åringar och Baby- och Mini-Paletten för 0-4 -åringar. 

Efter att du avslutat dina studier i Teaterskolan får du ett intyg som ger en sammanfattning av dina studier och som bevisar att du tagit del av grundläggande konstundervisning i teater.

Allmän läroplan kan laddas ner HÄR.