Studieguiden delas ut till alla elever vid terminens början. Vi skickar också ut information gruppvis om terminstarten per e-post. Om en lektion av någon anledning måste inhiberas, skickas ett sms till föräldrarna (elever under 14 år) eller till eleven. Det är därför viktigt att vi alltid har aktuella kontaktuppgifter till er. 

Information delas också på skolans Facebooksida (Teaterskolan DOT) och på Instagram (@teaterskolandot). Om aktuella händelser inom föreningen och teaterskolan informeras kontinuerligt via social media. Våra hemsidor finns på adresserna www.teaterskolandot.fi och föreningens www.dotdot.fi. 

Ladda ner elevguide för läsåret 2022-2023 HÄR.


HÄLSOTRYGGHET

 

Vi följer myndigheternas rekommendationer om hälsotrygghet och reagerar genast om situationen ändras.

Vi håller säkerhetsavstånd

- våra grupper har max. 15 elever och ibland delar vi grupperna i två mindre grupper. 
Ibland tar vi i bruk tilläggslokaler (Galleriet, Reprummet) för att kunna dela gruppen i två parallellgrupper.

Vi är noggranna med hygienen

- personalen kommer friska och symptomfria till jobbet.
- eleverna och personal tvättar händerna före och efter lektionen. 
- handdesi finns till hands.
- vi effektiverar städningen och hygienen i våra utrymmen.
 

Vad vi förväntar oss av er:

- kom endast friska och symptomfria till lektionen.
- elever med symptom kan skickas hem från lektionen, vi kontaktar i så fall föräldrarna.
- nys och hosta i armvecket eller i engångsnäsduken.
- gå igenom säkerhetsföreskrifterna hemma tillsammans med era barn.

UTRUSTNING


Klä dig ändamålsenligt i kläder som du kan röra dig i. Ytterskorna lämnar vi utanför salarna, inne i salen brukar vi vara i strumpor eller barfötter. Håll telefonen avstängd och i väskan på timmarna. Inget tuggummi eller godis på timmarna. En vattenflaska kan vara bra att ha med.

NÄRVARO OCH FRÅNVARO


Teater som konstgren kräver närvaro och engagemang. Speciellt då vi närmar oss en föreställning är det viktigt att du är med. 

Kom i tid till timmarna. Om du är sjuk vill vi att du anmäler frånvaro till din lärare per sms. Meddela också om du ska på en resa eller vet att du kommer att vara frånvarande från lektionerna på förhand.

Om läraren insjuknar eller är frånvarande på grund av annan orsak, ser Teaterskolan DOT till att en vikarie håller timmen i stället. Alternativt kan läraren hålla en ersättande lektion senare, enligt överenskommelse.

FOTOGRAFERINGSTILLSTÅND 


Teaterskolans verksamhet fotograferas regelbundet och dess bild - och videomaterial kan användas på vår hemsida, i social media, i tryckt material (t.ex. programblad, affischer, flyers), i utskick, pressmeddelanden samt i övriga former av marknadsföring och i presentation av vår verksamhet. Därtill används materialet i rapportering samt arkiveras. Användningen av bildmaterial är speciellt viktigt i informationen om föreställningarna.Vi väljer noggrant det material som publiceras. Bilderna används eller överlåts inte för kommersiella ändamål. 

I samband med anmälningen till skolan har föräldrarna tillfrågats om lov att fotografera eleven i ovannämnda sammanhang. Vår rektor Anne Sandström (rektor(at)teaterskolandot.fi) ger mer info gällande fototillstånd och användning av materialet.

UTRYMMEN


Undervisning hos DOT på Busholmen 
​ Ingång via Teater Viirus aula
Medelhavsgatan 14
00220 Helsingfors
Utrymme: Studio 2


Undervisning i Nordsjö 
Nordsjö lågstadieskola 
Fjärdstråket 6
00980 Helsingfors
Utrymme: Salen Kling och Klang


Undervisning på Luckan 

Lilla Luckan 
Georgsgatan 27
00100 Helsingfors
Utrymme: övre våningen